Aika: Torstai 25.8.2022 klo 10–12

Paikka: Tiedekulma, Think Lounge (Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki), osa ohjelmasta järjestetään myös verkossa.

Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 19.8.2022 mennessä.

Tervetuloa  keskustelemaan kestävän ja uudistuvasta yhteiskunnasta!

Kuvassa on luontoa ja kaupunkimaisemaa.

Ilmastonmuutos, työelämän murros ja geopoliittiset konfliktit. Suomi tarvitsee vahvan tulevaisuuden vision kestävästä ja uudistuvasta yhteiskunnasta sekä reilusta siirtymästä. Muutoksen rakentaminen ja kestävyysmurrokseen sopeutuminen vaatii eri kestävyyden ulottuvuuksien yhteensovittamista.Tervetuloa mukaan Strategisen tutkimuksen neuvoston Kestävän kasvun avaimet (GROWTH) -ohjelman White Paper -julkaisutilaisuuteen torstaina 25.8.2022 klo 10–12! Tapahtumassa esitellään kolme kestävän ja uudistuvan yhteiskunnan teemaa sekä niihin liittyviä näkökulmia ja ratkaisun avaimia. Teemat on nostettu GROWTH-ohjelman hankkeissa tehdystä tutkimuksesta. Aiheita käsitellään uudentyyppisen arvontuoton, korkeatasoisen koulutuksen sekä tulevaisuuden vaikuttajien, osaavien kansalaisten ja nuorten, näkökulmista.

Tilaisuudessa on tarjoilua.

Tilaisuuden ohjelmaTilaisuuden avaus ja johdatus kestävän ja uudistuvan yhteiskunnan avaimiinPaneelikeskustelu: Kestävän ja uudistuvan yhteiskunnan edellytykset – tutkimukseen perustuvat näkökulmat.Paneelikeskustelu: Tutkimus päätöksenteossa – sidosryhmien ja päätöksentekijöiden näkökulmat.KeskusteluStrategisen tutkimuksen Kestävän kasvun avaimet -ohjelmassa (GROWTH) tuotetaan tietoa kestävän kasvun ja uudistumiskyvyn tueksi. Muutosten tuomia mahdollisuuksia sekä uudistumisen edellytyksiä ja esteitä tarkastellaan yhteiskunnan, yhteisöjen ja yksilön tasoilla. White Paper tarjoaa tutkimukseen perustuvia näkökulmia ja toimenpide-ehdotuksia kansallisille sekä alueellisille päätöksentekijöille.Anne-Christine Ritschkoff, Kestävän kasvun avaimet -ohjelmaLeena Aarikka-Stenroos, CICAT2025Ali Harlin, Package-HeroesKai Hakkarainen, Growing MindPäivi Honkatukia, ALL-YOUTHPetri Tapio, STYLETiina Sikanen, SUDDEN