Biopohjaisten pakkausten ympäristöväittämät – voiko niihin luottaa?

Milloin: perjantai 20.5.2022 klo 13–14.45
Missä: Teams – linkki lähetetään ilmoittautuneille
Kenelle: yrityksille ja muille aiheesta kiinnostuneille
Ilmoittaudu mukaan täältä!

Ympäristövaikutusten osoittaminen ja niistä viestiminen on haastavaa sekä yrityksille että tutkijoille. Tervetuloa aiheesta järjestettävään paneelikeskusteluun!

Yritykset pyrkivät viestimään vastuullisista valinnoistaan ja kuluttajat kaipaavatkin tietoa päätöstensä tueksi. Kuitenkin Kuluttajaliiton, Marttaliiton ja Ympäristömerkki Suomen tilaaman, tammikuussa toteutetun kyselyn mukaan jopa 57 % suomalaisista arvioi, että yritysten esittämiin ympäristöväitteisiin ei voi luottaa.

Yritykset tarvitsevat luotettavia menetelmiä ja välineitä ympäristövaikutusten laskentaan ja todentamiseen. Elinkaariarviointi (LCA) on yksi keskeisistä keinoista tähän. Kansainvälisistä standardeista huolimatta LCA-menetelmissä on puutteita ja vaihtoehtoisia käytäntöjä, jotka heikentävät niiden tehokasta käyttöä biopohjaisten materiaalien arvioinnissa.

Tule mukaan keskustelemaan! Tilaisuus järjestetään verkossa ja se on kaikille avoin. Osallistumislinkki lähetetään etukäteen tilaisuuteen ilmoittautuneille.

Ohjelma

13.00 Tilaisuuden tavoitteet ja aihepiirin haasteet, erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri & tutkimusprofessori Ilkka Leinonen (Luke)
13.30
Keynote: LCA vaikuttavan vastuullisuusviestinnän perustana
Vice President, Sustainability Salla Ahonen (Neste)
13.45 Paneeli ja keskustelua: Sustainability Director Hanna Kalliomäki (Paptic), Kestävyysjohtaja Mari Saario (Sulapac), Product Management Director Leena Yliniemi (Metsä Board) ja tutkimusprofessori Ilkka Leinonen (Luke)
Tilaisuus päättyy viimeistään klo 14.45.

Tilaisuuden järjestää Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama Package-Heroes tutkimushanke (packageheroes.fi).


Lisätietoja:

Juha-Matti Katajajuuri
juha-matti.katajajuuri(at)luke.fi, puh. 029 532 6219