Package-Heroes, Martat ja Kuluttajaliitto järjestävät yhteistyössä webinaarin 16.3.2021 klo 17:30. Martta-akatemian alustalla järjestettävä webinaari tarjoaa kuluttajille tietoa ja työkaluja ruokapakkauksen ympäristöystävällisyyden arviointiin.

Kuluttaja valitsee ruokaa ostaessaan eri tuotteiden ja samalla myös ruokapakkausten välillä. Ruokapakkausten ympäristöystävällisyyden arviointi on kuitenkin kuluttajalle hankalaa. Myös pakkausten kierrätys voi herättää ihmetystä puutteellisten tai harhaanjohtavien pakkausmerkintöjen vuoksi.

Mikä määrittää ruokapakkauksen kestävyyden ja miksi määrittely on niin vaikeaa? Kuinka kuluttaja voi arvioida ja edistää valintojensa vastuullisuutta? Mikä on kuluttajan ja toisaalta pakkausten tuottajien vastuu pakkausten kierrättämisessä? Martta-akatemian webinaarissa näihin kysymyksiin vastaavat Package-Heroes-tutkimushankkeen tutkijat Ilkka Leinonen Luonnonvarakeskuksesta ja Kirsi Sonck-Rautio Åbo Akademista sekä Kuluttajaliiton Tiina Vyyryläinen.

Osallistumislinkki ja muut lisätiedot webinaarista löytyvät Martta-akatemian sivuilta. Huom! Jotta voit liittyä webinaariin, sinun on luotava käyttäjätunnus Martta-akatemiaan. Varaa tähän hetki ennen webinaarin alkua!