Tervetuloa mukaan luomaan ruokapakkaamisen tulevaisuuden radikaaleja visioita 19.5.2020 järjestettävään verkkotyöpajaan!

MITÄ? Visiotyöpaja ruokapakkaamisen tulevaisuudesta.

MISSÄ? Verkkotyöpaja. Ohjeet liittymiseen saat lähempänä tilaisuutta sähköpostitse.

MILLOIN? 19.5.2020 klo 13-15.

Muutos on mahdollisuus. Ole mukana tekemässä tulevaisuutta!

Tulevaisuuden suurimpia haasteita ovat ilmastonmuutos, ruoan riittävyys ja turvallisuus, luonnonvarojen riittävyys sekä ympäristön saastuminen. Kunnianhimoiset suunnitelmat, kuten Hiilineutraali Suomi 2035 ja Euroopan vihreän kehityksen ohjelma (European Green Deal) määrittävät tulevaisuuden yhteiskuntaamme. Materiaalien kierrätettävyys ja kestävyys ympäristön, liiketoiminnan ja ihmisen kannalta ovat keskeisessä roolissa kun tulevaisuuden haasteisiin etsitään vastauksia. Viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, kuinka haavoittuva yhteiskuntamme on.

Haasteet ovat myös mahdollisuus. Niinpä uudet innovaatiot ja rohkeat visiot ovat tarpeen niin ruoan pakkaamisessa ja jakelussa kuin ravintolapalveluissa. Lisäksi tarvitaan yhteistyötä ja rohkeutta, innovatiivisia toimintatapoja unohtamatta.

Teemaa tarkastellaan työpajassa niin kierrätyksen ja materiaali-innovaatioiden kuin uudenlaisten palveluiden kautta. Visiot avaavat ajatteluamme kohti tulevaisuuden maailmaa ja mahdollisuuksia.

Visiotyöpajan järjestävät yhdessä Clic Innovation Oy:n vetämä 4Recycling-ekosysteemihanke sekä Package-Heroes-projekti. Package-Heroes jatkaa työtä muodostamalla erilaisia tulevaisuuspolkuja ja CLIC Innovation kokoaa tulosten pohjalta 4Recyclingin puitteissa yrityksiä ja tutkimuslaitoksia tekemään yhteistutkimusta TKI-projekteissa. Näistä kuulet myöhemmin lisää.

Tilaisuus on täynnä! Visiointi jatkuu Package-Heroes-tutkimushankkeessa syksyllä 2020. Mikäli olet jatkossa kiinnostunut osallistumaan visiotyöhön, olethan yhteydessä: miitta.eronen@luke.fi