Kestävän ruokapakkaamisen kriteerit tueksi päättäjille

Kestävä ruokapakkaaminen on tavoite, joka haastaa elintarviketeollisuuden, vähittäiskaupan sekä pakkausteollisuuden monipuolisesti. Ensinnäkin, kestävyyden kriteerit ovat osin ristiriidassa keskenään. Toiseksi, tarvitaan ratkaisuja, jotka uudistavat koko toimintaympäristöä. EU:ssa tähdätään ilmastoneutraaliin kiertotalouteen ja painotetaan erityisesti muoviroskan vähentämistä. Tavoitteet osuvat suoraan pakkaamisen ytimeen, ja osa ratkaisuista vaikuttaa aivan ilmeisiltä. Vähennetään pakkaamista. Edistetään uudelleenkäyttöä. Kierrätetään pakkausmateriaaleja. Mikään ei ole kuitenkaan ilmeistä, kun pakataan ruokaa. Pakkaamista on vaikea vähentää merkittävästi aiheuttamatta samalla ruokahävikkiä ja siihen liittyviä …

Kohti kestävää ruokapakkaamista – Tietoa ja suosituksia päätöksenteon tueksi

EU:n muoviroskan vähentämistä ja kiertotalouden edistämistä koskevat tavoitteet edellyttävät muutoksia ruokapakkaamisessa. Tämä tuo suomalaisille ruuan tuotannon, vähittäiskaupan ja pakkausteollisuuden toimijoille sekä uusia vaatimuksia että kasvumahdollisuuksia. Esittelemme Package-Heroes-tutkimushankkeen uusimmassa julkaisussa sekä poliittisen että yrityksien päätöksenteon tueksi kuusi kestävän ruokapakkaamisen kriteeriä sekä niiden välisiä jännitteitä. Lisäksi suosittelemme päättäjille neljää toimenpidettä kestävää ruokapakkaamista edistävän innovaatioyhteistyön tehostamiseksi.   Neljä suositusta päättäjille Kestävän ruokapakkaamisen strategiset tavoitteet ja toimenpideohjelma osaksi muovitiekarttatyötä Ministeriöiltä vahvempaa tukea vapaaehtoisten sopimusten osana tapahtuvaan innovaatioyhteistyöhön Yhteistyöllä Suomesta …