Miten pakkausinnovaatioista tehdään houkuttelevaa liiketoimintaa?

Suomessa on jo kehitetty uusia ympäristöystävällisiä pakkausmateriaaleja esimerkiksi selluloosasta. Pakkausinnovaatioiden polku tuottavaksi liiketoiminnaksi ja vienti maailmalle on kuitenkin vasta alussa.

Uusien pakkausmateriaalien käyttöönotto vaatii pakkausteollisuuden ja ruoantuottajien yhteistyötä. Haluamme tietää, mikä ajaa yrityksiä tekemään yhteistyötä keskenään ja miten yhteistyö kehittyy. Tutkimme myös, miten ympäristövastuu vaikuttaa yrityksen liiketoimintamalleihin. Entä mikä saa yritysjohtajat luottamaan pakkausinnovaatioiden liiketoimintamahdollisuuksiin?

Tuottamamme tutkimustieto auttaa suomalaisia yrityksiä tunnistamaan ja tarttumaan hyviin uusiin innovaatioihin.

Liiketoiminnan rakentaminen kestävään elintarvikepakkaamiseen (Building business ecosystems for sustainable food packaging) -työpakettia vetää Henri Hakala LUT-yliopistosta.